Aleksandra WassoMöten och arrangemang

8 december – digital utbildning om politiskt påverkansarbete

Utveckla ditt påverkansarbete och lär mer om politiska processer i regioner och kommuner. Famna och Fremia erbjuder den 8 december en digital halvdagsutbildning som leds av Ella Bohlin, före detta regionråd och nu senior rådgivare i kommunikation, och Karin Liljeblad, senior branschexpert för idéburen välfärd inom Fremia och tidigare mångårig medarbetare hos Vårdföretagarna.

Under förmiddagen varvas föreläsning om processer och beslutsfattande med diskussioner och exempel med fokus på hur du orienterar dig i förhållande till regionpolitiker och -tjänstemän. Många av råden är tillämpliga även på kommunal nivå. Du får också ta del av konkreta exempel på lyckade och mindre lyckade påverkansinsatser.

När utbildningen är över vet du mer om till exempel när det är lämpligt med påverkansinsatser, hur du bygger nätverk för att påverka politiken, hur politiker vill bli kontaktade och inte minst viktigt, vilka de ledande politiska företrädarna är inom vård och omsorg. Läs mer om utbildningstillfället.

Utbildningen är kostnadsfri för Famnas och Fremias medlemmar och samarbetspartners. Den riktar sig till anställda och förtroendevalda i Famnas och Fremias medlemsorganisationer, samt samarbetsorganisationer. Anmäl dig här senast den 7 december.

 

 

Senast uppdaterad 2021-12-17

Fler nyheter från Famna