Anders malmstenGeneralsekreterarens blogg

Äntligen valrörelse!

En rejäl diskussion om vart Sverige är på väg och vilka visioner partierna har om framtiden. Det är så jag ser framför mig min önskevalrörelse. När valdebatten funkar som den ska finns utmärkta chanser att utkräva ansvar och ställa frågor: Vad vill ni göra nästa mandatperiod för idéburen välfärd? Hur ser du och ditt parti på valfrihet och mångfald? Hur ska de idéburna kunna växa i kommunen och landstinget?

Famna Syd planerar en träff med politiker hos nya Famnamedlemmen Furuboda i Yngsjö den 24 augusti.
Läs mer här.

I Göteborg ordnar Famna Väst en politikerutfrågning med lokal- och regionpolitiker den 5 september.
Läs mer här.

I Stockholm vill vi inte vara sämre – mer information kommer om när vi lyckats samla de ledande landstingspolitikerna till ett planerat frukostmöte.

Men vi kommer alla att träffa kandidater som vill bli valda i många sammahang de närmaste veckorna, vid torgmöten, i valstugor och offentliga debatter. Passa på att göra den idéburna sektorn hörd och synlig: ställ frågor om planer och avsikter. Kom gärna ihåg att berömma dem lite också; politiker är människor av kött och blod som vill göra en bra insats.

Som ni kunde läsa i min förra blogg avslutades mandatperioden i riksdagen med flera bra beslut för sektorn och dessutom är en utredning tillsatt som ska se över definitionen av idéburen sektor och föreslå hur IOP kan underlättas. Den kommer Famna under hösten noggrant att följa och vara med och påverka. Jag träffade utredaren, Samuel Engblom, vid ett seminarium i Almedalen och den första kontakten bådade gott för fortsatt dialog.

Senast uppdaterad 2018-08-17

Fler nyheter från Famna