Aleksandra WassoAktuellt

Bräcke diakoni ingått vaccinationsavtal med VGR

Famna-medlemmen Bräcke diakoni har slutit ett samarbetsavtal med Västra Götalandsregionen att vaccinera de cirka 500 asylsökande personer som bor på Restad gård, landets största asylboende i Vänersborgs kommun. Detta görs i samarbete med Röda Korset, berättar Eva Öfwerman, verksamhetschef för Bräcke diakonis mobila hälsoteam.

– Sedan två år tillbaka samarbetar vi med Röda Korset på Restad gård. Vi arbetar framförallt med psykosocialt stöd, individuella stödsamtal och gruppverksamhet till de asylsökande, säger Eva Öfwerman.

Vaccinationerna är en del av den tredje fasen av pågående nationella vaccinationsarbetet och inleds om några veckor. Just nu förbereder Bräcke diakoni arbetet tillsammans med både Röda Korset och Migrationsverket. Det är en utmaning att få logistiken att fungera med så många olika nationaliteter och språk.

– Vårt samarbete med Röda Korset fungerar mycket bra. Men vi behöver bli ännu bättre på samverkan inom civilsamhället. Man blir starkare när man jobbar ihop, och det ger bra effekt för dessa utsatta grupper, säger Eva Öfwerman.

Senast uppdaterad 2021-06-03

Fler nyheter från Famna