Aleksandra WassoAktuellt, Medlemsnyheter

Bräcke diakoni startar podd om psykisk ohälsa

Så bemöts personer med psykisk ohälsa i vården och av myndigheter. I den nya podcastserien PO-Podden delar Bräcke diakonis Personliga ombud med sig av sina erfarenheter, resonerar om vad som fungerar och vad som skulle kunna bli bättre i Göteborg. 

Vi pratar om det som fungerar, vad som gör skillnad och hur stöd kan behöva vara organiserat, utifrån våra uppdragsgivares erfarenheter, säger Anna-Lena Slibar, verksamhetschef för Personligt ombud Göteborg.

Verksamheten Personligt ombud är ett stöd i vardagen för den som har en psykisk funktionsnedsättning som är omfattande och långvarig. Det Personliga ombudet kan bland annat bistå i kontakten med olika myndigheter. Det drivs som ett idéburet offentligt partnerskap (IOP) av Stiftelsen Bräcke diakoni ihop med Göteborgs stad. Verksamheten har också ett uppdrag från regeringen att visa på brister i samhället. Dessa sammanställs varje år i en erfarenhetsrapport och diskuteras på en stor konferens.

Podcasten kommer en gång i månaden och finns att lyssna på bland annat Podbean, på Personligt ombuds Facebooksida och Bräckes diakonis hemsida. Läs mer om PO-Podden här.

Senast uppdaterad 2020-10-22

Fler nyheter från Famna