Aleksandra WassoAktuellt

Civilsamhället har fått en egen byrå

Den idéburna sektorn har nu chansen att anlita sin alldeles egna kommunikationsbyrå. Kombo, som byrån heter, vill finnas till för dem som inte har en omfattande budget eller stor intern avdelning.

Strategen Johanna Olsson och den grafiska formgivaren Pernilla Jonsson träffades då de båda jobbade på Bräcke diakoni och upptäckte ett hål på byråmarknaden. ”Det finns en enorm bredd inom sektorn”, citeras Johanna Olsson i branschtidningen Resumé och fortsätter, ”Vi vet stora jättar som både har en stor egen avdelning och en fet budget att spendera på extern hjälp. Vi vill finnas till för dem som inte har det. Men som ändå behöver lyfta sitt kommunikativa arbete.”

I ett pressmeddelande menar de på att den idéburna sektorn behöver ta till sig av den privata sektorns marknadslogik när det kommer till kommunikativt arbete, även om man arbetar mot hjärtefrågor i stället för en ökad ekonomisk vinst.

Mindre organisationer som drivs av ideella skäl kan halka efter de kommersiella konkurrenterna och det är den skillnaden byrån hoppas jämna ut genom att erbjuda sina tjänster som spetskompetenser inom PR, sociala medier, strategi och grafisk form.

Foto: Linn Bergbrant

Senast uppdaterad 2022-09-29

Fler nyheter från Famna