Åsa GunnarssonMöten och arrangemang

Decemberträff om nytt volontärkoncept i hemtjänsten

Bräcke diakoni och Räddningsmissionen i Göteborg har skapat konceptet Vänvolontär – Vänner i hemtjänsten. De båda organisationerna bjuder in till en digital inspirationsträff den 2 december klockan 10-12 för att dela med sig av sina erfarenheter.

För hemtjänsten är det svårt att fylla de sociala behov som finns bland våra äldre. Därför startade Bräcke diakoni och Räddningsmissionen ett gemensamt koncept för hur man kan arbeta med volontärer i vård och omsorg där målet är långsiktiga vänskapsrelationer på lika villkor.

– De sociala behoven hos många äldre är större än vad vi kan erbjuda inom hemtjänsten, men genom att vi idéburna aktörer samverkar kan vi faktiskt möta behoven. Vi är stolta över att kunna göra verklig skillnad för dem vi finns till för, säger Maude Kardell Wahlbäck, välfärdhetsstrateg på Bräcke diakoni.

Vid inspirationsträffen medverkar bland annat ett av vänparen, personal från hemtjänst och volontärsamordnare. Mötet inleds av Susanne Rolfner Suvanto, Omvårdnadsinstitutet, som ger en bakgrund till vad ofrivillig ensamhet egentligen är.

Läs inbjudan och anmäl dig här.

 

Senast uppdaterad 2021-12-17

Fler nyheter från Famna