Aleksandra WassoAktuellt

E-utbildning om existentiella frågor i vården

Nära sjukdom och död – så heter Betaniastiftelsens e-utbildning med fokus på existentiella frågor i vården. Den som är intresserad bör passa på att ta del av utbildningen senast den 18 december.

Samtal med patienter med psykisk skörhet eller i livets slutskede, samt med närstående, kräver kunskaper, empati och självkännedom. Den avancerade vården både på sjukhus och i hemmen kräver att vård- och omsorgspersonal samt medarbetare från kyrkor och församlingar ges möjlighet till förberedelser, tid, handledning och fördjupade kunskaper.

Föreläsare är Kerstin Dillmar, sjukhuspräst, enhetschef Sjukhuskyrkan, Akademiska sjukhuset i Uppsala, författare till flera böcker om själavård och Lars Björklund, föreläsare och författare till flera själavårdsböcker. Han har arbetat som kaplan vid Sigtunastiftelsen och sjukhuspräst på Akademiska sjukhuset.

Utbildningen Nära sjukdom och död riktas till församlingsmedarbetare, präster, diakoner, pastorer och vård- och omsorgspersonal. Den har tagits fram i samverkan mellan Betaniastiftelsen, Equmeniakyrkan och Svenska kyrkan. E-utbildningen finns tillgänglig till och med den 18 december 2020 i en inspelad version från september i år. Den tar 1 timme och 45 minuter. Deltagaravgift är 300 kr exklusive moms.

Läs mer om utbildningen och hur du anmäler dig.

Senast uppdaterad 2021-01-27

Fler nyheter från Famna