Aleksandra WassoAktuellt

Ett gemensamt växelnummer till civilsamhället

Stötta civilsamhället i uppbyggnaden av en infrastruktur och kommunikationskanal till det offentliga. Det skriver Johan Oljeqvist och Negin Tagavi, vd respektive strategisk verkställande ledare på Fryshuset, nyligen i en debattartikel i Altinget Civilsamhälle – och föreslår bland annat ett gemensamt växelnummer för civilsamhället. De anser att det behövs en tydlig ingång för det offentlig till civilsamhällets organisationer så att regering, region och kommun bereder plats vid bordet utan ursäkter om att inte vet vem de ska ringa.

Skribenterna avslutar sin artikel med att ”När civilsamhället är med i strategisk planering, problembeskrivning och lösningar redan från start kommer effektivitet, resursanvändning och sannolikheten för bättre lösningar att öka.”

Johan Oljeqvist ledde arbetsgruppen Civilsamhällets övergripande förutsättningar inom projektet Nysta, Civilsamhällets nystartgrupp för ett nytt samhällskontrakt. Nysta presenterades ett hundratal förslag vid en stor konferens i mitten av juni i år. Om du inte har hunnit läsa Nystarapporten så finns den här.

 

Senast uppdaterad 2021-10-26

Fler nyheter från Famna