Anders malmstenAktuellt, Idéburet företagande, Medlemsnyheter

EU-toppmöte om sociala frågor – Göteborg 16 och 17 november

Evenemanget där Famna medverkar innebär en möjlighet att samtala med aktörer inom sociala ekonomin, ministrar och andra aktörer om sociala ekonomins bidrag och förutsättningar.
Famnas generalsekreterare Ulrika Stuart Hamilton deltar i en paneldiskussion på temat “Social economy as a tool to achieve social resilience, sustainable jobs and fairer working conditions.”
Bra arbetsvillkor kännetecknar väldigt ofta idéburna verksamheter. Ett exempel på det är Kommunals medlemsundersökning som jämförde olika arbetsgivare: Idéburna, privata och kommunala inom äldreomsorgen.
Kommunals medlemsundersökning visade att mest uppskattade arbetsgivare var de idéburna. Kommunal skrev i en debattartikel att ”medlemmar som arbetar i ideellt driven äldreomsorg är mer nöjda än medlemmar i både vinstdriven och kommunalt driven äldreomsorg; de känner också en större delaktighet och inflytande över sitt arbete, är mer nöjda med hur verksamheten är organiserad och är mer nöjda med sin närmaste chef”.

Undersökningen bland kommunalare om arbetsvillkoren heter ”Så mycket bättre” och finns på länk här.

EU-mötet har rubriken ”Social Summit for Fair Jobs and Growth”, ungefär ”Socialt toppmöte för schyssta jobb och tillväxt”.
Mer information finns på länk här

Senast uppdaterad 2019-08-27

Fler nyheter från Famna