Aleksandra WassoAktuellt

Famna deltar på Mänskliga Rättighetsdagarna

Fr. vänster: Fatemeh Payam, Kajsa Sandberg

”I Sverige har trygghet och säkerhet seglat upp som en av väljarnas viktigaste frågor inför valet 2022. Begreppen används ofta i samma andetag och beskriver inte sällan ett behov av att skydda någon eller något mot ett yttre hot, ofta i form av brottslighet eller ordningsstörningar. Men ur ett MR-perspektiv är det viktigt att vidga begreppen och istället tala om personlig säkerhet och social trygghet för alla människor.”

Så skriver anordnarna för Mänskliga Rättighetsdagarna (MR-dagarna) som pågår 17–18 november 2022 i Örebro. Att alla människor ska känna en social och säkerhetsmässig trygghet i sin vardag är ett solklart faktum för alla som jobbar inom civilsamhällessektorn och en bidragande faktor till att sektorn existerar och ser ut som den gör. Vi har tidigare skrivit om vår medverkan på Entreprenörsskapsforums Swedish Philanthropy Summit och även där diskuterade man krisberedskap och vad civilsamhället kan göra om krisen skulle komma. Det är därför engagemang som MR-dagarna är så viktiga och intressanta för oss som organisation samt våra medlemmar.

För att representera Famna samt ha möjligheten att föra med sig viktiga synpunkter och fakta tillbaka till kansliet så kommer två av terminens praktikanter, Kajsa Sandberg och Fatemeh Payam, befinna sig på MR-dagarna. Dessa kommer intervjuas efter mässan och ett separat inlägg kommer komma upp med som detaljerar vad de tar med sig från MR-dagarna.

Senast uppdaterad 2022-11-23

Fler nyheter från Famna