Anders malmstenGeneralsekreterarens blogg

Famna – en attraktiv arbetsplats!

I dagarna går ansökningstiden ut för att få praktisera på Famna under vårterminen. Mer än ett tjog ansökningar har kommit. Där finns ambitiösa studenter från tio olika lärosäten, och minst lika många olika utbildningsinriktningar – främst samhällsvetenskapliga förstås. Det är oerhört roligt att läsa deras beskrivningar av varför de vill praktisera just hos Famna.

”…era värderingar matchar med mina kring välfärd…”

”…att stärka civilsamhället och den ideella sektorn är en viktig del i arbetet för att uppnå hållbar utveckling…”

” … policyutveckling är någonting som särskilt intresserar mig…”

”… jag har hört gott om er samt att jag har ett stort intresse för svensk jämställdhetspolitik…”

”… intressant att praktisera inom en organisation som bygger på idéburen välfärd, då denna aspekt är lite ny för mig…”

Ja, ni förstår vilken guldgruva vi har att ösa ur! Jag hoppas och tror att vi klarar att leva upp till studenternas förväntningar. Det vittnar våra nuvarande praktikanter om, framförallt att arbetsuppgifterna är mycket varierande. Ena dagen filar de på ett remissvar till en viktig utredning, nästa förbereder de ett seminarium och beställer mat och dryck. Vi har faktiskt tre stycken praktikanter höstterminen 2019: en blivande socionom och två blivande masters i statskunskap.

Vi behöver också en projektledare på deltid

Just nu söker vi också en projektledare till vårt nya tillväxtprojekt. Det finansieras av Tillväxtverket och vi behöver en välstrukturerad och självgående person som kan hålla i alla aktiviteter och kontakter med medlemmar och som deltar. Läs mer här.

Är du vår nästa utvecklings- och kvalitetsansvarig?

Inom kort går vi också ut med en annons om ny kvalitetsansvarig på Famna. I våra stadgar slås fast att Famnas medlemmar förväntas bedriva systematiskt kvalitetsarbete. Det ska vi stödja på olika sätt. Kvalitet och tillväxt måste gå hand i hand: utan kvalitet, ingen tillväxt – och vice versa. Tjänsten kommer därför att strategiskt fokusera på såväl kvalitet- som utvecklingsinsatser för medlemmarna.

Håll utkik efter mer info inom kort.

Senast uppdaterad 2019-12-16

Fler nyheter från Famna