Aleksandra WassoAktuellt, Medlemsnyheter

Famna-medlemmar får MUCF-medel

Fyra Famna-medlemmar får bidrag från Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF, för insatser för människor i socialt särskilt utsatta situationer under coronapandemin. Sveriges Stadsmissioner får 10 miljoner kronor, Svenska Röda Korset 5,53 miljoner kronor, Hela Människan 3 miljoner kronor och Räddningsmissionen får 385 608 kronor.

– Vi är glada över att få fördela medel till civilsamhällets viktiga verksamheter, de gör oerhörda insatser även i kristider. Det här är hjälp som går till de mest utsatta i samhället, de som helt saknar skyddsnät under coronapandemin. Vi har haft ett omfattande arbete på myndigheten för att snabbt kunna bedöma och prioritera bland ansökningarna, säger Lena Nyberg, generaldirektör på MUCF.

Totalt är det 17 organisationer av 231 sökande som får ta del av medlen. Regeringen beslutade 4 juni om en förordning om statsbidrag till organisationer som bedriver verksamhet som riktar sig mot människor som befinner sig i socialt särskilt utsatta situationer under coronapandemin. MUCF fick i uppdrag att fördela bidraget som riktar sig till ideella föreningar inom det civila samhället samt vissa trossamfund, samverkansorgan och församlingar. Läs hela pressmeddelandet.

 

 

Senast uppdaterad 2020-11-19

Fler nyheter från Famna