Aleksandra WassoAktuellt, Medlemsnyheter

Famna-medlemmar i SVT:s ”En kamp tillsammans”

I SVT-programmet ”En kamp tillsammans” besöker Mark Levengood organisationer runt om i Sverige som på olika sätt arbetar med att göra skillnad under pandemin. Bland dessa finns Famna-medlemmarna Röda Korset, Rädda Barnen och Linköpings Stadsmission. Programmet finns på SVT Play sedan 9 november, och går i repris på SVT1 15 november klockan 17.10.

Programmet är ett resultat av insamlingen för riskgrupper i pandemin och stödet till civilsamhället som Radiohjälpen påbörjade i mars. Insamlingen skedde framför allt under påskafton i programmet ”En kväll tillsammans”, som leddes av Mark Levengood. Sammanlagt har Radiohjälpen fördelat mer än 39 miljoner kronor för riskgrupper i pandemin i Sverige. Insamlingen har möjliggjort ett omfattande och varierande stöd, och har fördelats till svenska civilsamhällesorganisationer genom ett ansökningssystem.

Bland dem som fått ta del av Radiohjälpens drygt 39 miljoner kronor finns följande Famna-medlemmar: Rädda Barnen för ett digitalfritids för ensamma och isolerade barn; Riksförbundet Sveriges Stadsmissioner, där bland annat Linköpings Stadsmission ingår, för akut hjälp till hemlösa och andra behövande; Röda Korset för bland annat sina satsningar att avlasta vården; Bräcke diakoni för att bryta isoleringen för riskgrupper samt Hela Människan för sociala insatser för mat till utsatta.

Läs mer om ”En kamp tillsammans” och alla organisationer i civilsamhället som fått ta del av Radiohjälpens medel.

 

Senast uppdaterad 2020-12-21

Fler nyheter från Famna