Aleksandra WassoAlla nyheter

Famna söker deltagarkoordinator till ESF-projekt

Med start i februari 2023 kommer Famna att driva ett ESF-finansierat projekt som syftar till att stärka kompetensen hos idéburna vård- och omsorgsgivare. Nu söker vi dig som vill vara med och göra skillnad!

 

Om projektet

Den 1 juli 2023 blir undersköterska en skyddad yrkestitel. Det betyder att det kommer behövas ett särskilt bevis för att ha rätt att använda titeln undersköterska inom vård och omsorg. I praktiken finns det många utmaningar behäftade med processen att uppnå skyddad yrkestitel undersköterska, särskilt för arbetsgivare och anställda inom den idéburna välfärdssektorn. Inom ramen för projektet kommer Famna därför erbjuda undersköterskor och vårdbiträden praktiskt stöd och vägledning i processen att uppnå den skyddade yrkestiteln undersköterska.

 

Arbetsuppgifter

Som deltagarkoordinator har du en nyckelroll i projektet eftersom du kommer arbeta nära projektets deltagare. Din huvudsakliga uppgift är att skapa bärande relationer till projektets deltagare för att kunna stötta och motivera dem genom processen att uppnå skyddad yrkestitel. Som deltagarkoordinator ansvarar du även för administrationen på deltagarnivå och du rapporterar löpande till projektledare och projektsamordnare.

 

Vad erbjuder vi?

I ditt arbete som deltagarkoordinator får du möta människor och uppleva glädjen i att göra skillnad. Famna kommer att förse dig med de verktyg du behöver för att utföra arbetet och du kommer bland annat utbildas i motiverande samtal (MI). Vidare kommer du få värdefull erfarenhet av att arbeta i ett ESF-projekt samt stor kunskap om kompetensförsörjning och idéburen välfärd.

 

Som deltagarkoordinator får du möjlighet att arbeta på en flexibel och dynamisk arbetsplats där ingen dag är den andra lik. Vi söker sammanlagt fem deltagarkoordinatorer som tillsammans kommer bilda ett team och stötta varandra i det dagliga arbetet. Slutligen kommer du också få chansen att knyta värdefulla kontakter med nyckelpersoner inom sex välkända idéburna vård- och omsorgsgivare.

 

 

Vem söker vi?

Vi söker dig som:

  • Trivs med att ge stöd och motivation till andra.
  • Har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
  • Har digital vana och goda kunskaper i Officepaketet.

Det är meriterande om du:

  • Har en eftergymnasialutbildning inom beteendevetenskap, studie- och yrkesvägledning eller liknande.
  • Har jobbat som coach eller handledare.
  • Har goda kunskaper i andra språk än svenska, till exempel arabiska, somaliska, kurdiska eller persiska.

För detta uppdrag lägger vi stor vikt vid din personliga lämplighet. Vi söker dig som är nyfiken, entusiasmerande och har stor social kompetens. Du är en person med förmågan att skapa tillitsfulla relationer och du är flexibel i ditt förhållningssätt till andra människor. Du är initiativtagande och du är inte rädd för att säga ifrån om du ser brister eller oegentligheter.

 

Om tjänsten

Tjänsterna är tidsbegränsade heltidstjänster. Arbetet utförs i Famnas lokaler på Klara Södra Kyrkogata 1 och på plats hos projektets deltagande organisationer (Stockholmsområdet).

 

Vi söker totalt fem deltagarkoordinatorer:

 

Två deltagarkoordinatorer à åtta månader.
Två deltagarkoordinatorer à 24 månader.
En deltagarkoordinator à 32 månader.

 

Vänligen specificera vilken anställning du är intresserad av i din ansökan.

 

Ansökan

Tror du att du är rätt person för uppdraget? Mejla ditt CV och ditt personliga brev till aleksandra.wasso@famna.org senast den 9 januari 2023. Vi intervjuar löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

 

Har du frågor om uppdraget? Mejla aleksandra.wasso@famna.org.

 

 

Senast uppdaterad 2023-01-22

Fler nyheter från Famna