Anders malmstenAktuellt

Famna söker student för praktik under våren 2020

Praktik för student som vill arbeta inom civilsamhället

Famna erbjuder en praktikplats under vårterminen 2020. Vi söker dig som befinner dig i senare delen av dina studier vid universitet/högskola, främst med inriktning mot statsvetenskap, juridik, förvaltning, ekonomieller annan samhällsvetenskaplig utbildning.

Vad får du som praktikant arbeta med?

Du bistår generalsekreteraren och övriga kansliet med alla förekommande arbetsuppgifter av både analyserande och administrativ karaktär. Det kan t ex vara att ta minnesanteckningar, ta fram underlag inför möten, att läsa och sammanställa utredningar som berör våra medlemmar eller omvärldsbevakning. Famna är en remissinstans, och som sådant är vi en brygga mellan politiken och praktiken. Vi sitter i samma lokaler som andra organisationer i civilsamhället och samarbetar med dem i stort och smått.

Famnas frågor är i centrum av samhällsdebatten, t ex vinster i välfärden, valfrihet, flyktingmottagande, integration och kompetensförsörjning inom vård och social omsorg. Våra tidigare praktikanter (som studerat olika samhällsvetenskapliga ämnen) har funnit praktiken inspirerande och lärorikt. Arbetsuppgifterna förutsätter att du behärskar svenska på professionell nivå både muntligt och skriftligt.

 

Fakta om praktik hos Famna

När? Våren 2020. Vi ser gärna att du vill praktisera hela terminen, men även kortare tid är av intresse.Var? På vårt kontor i centrala Stockholm.

Betalt? Nej, praktiken är obetald och del av din utbildning.

Handledning? Ja, du får en egen engagerad handledare.

Ansökan? Skicka ditt CV och ett personligt brev senast den 15 november, till adress info@famna.org. I ärenderaden skriver du PRAKTIKANSÖKAN.

 Välkommen med din praktikansökan!

Senast uppdaterad 2019-11-14

Fler nyheter från Famna