Vad händer i projektet just nu?

– Mycket! Vi har träffat 850 av de 1500 personer som deltar i projektet. Nu har Socialstyrelsen öppnat sin portal där man kan ansöka om sitt bevis och vi har redan stöttat drygt 300 av våra deltagare med sin ansökan.
Vissa av dem vi möter kan söka direkt, då är det mer formalia, medan vissa behöver validera eller komplettera sin utbildning. Men även det är det många som redan kommit i gång med. Så projektet rullar på.


Vad får ni för reaktioner från deltagande organisationer?

– Vi har fått väldigt positiva reaktioner, både från medlemsorganisationernas chefer och deras anställda. Många som deltar är överraskade över att de får ett nummer och en mejl direkt till sin studievägledare och att studievägledaren kommer ut till verksamheten för ett möte om det skulle behövas. Det känns roligt att vi kan erbjuda det stödet.


Vilka utmaningar har ni stött på?

– Den stora utmaningen är logistiken. Men det kom inte som en överraskning. Det är ett stort projekt med 30 verksamheter och 1 500 personer involverade. Men hittills har det trots allt fungerat väldigt bra.


Många undrar säkert hur det går – blir det ett liknande projekt på västkusten?

– Jag önskar att jag kunde svara ett klart ja på den frågan. Men det är några få frågor som kvarstår att lösa. I början av september kommer vi veta säkert. Vi håller givetvis tummarna.

 

UPPDRAGET

Projekt SIV ska…

  • kartlägga hur kompetensläget ser ut hos de medlemmar som är med projektet
  • – hjälpa till så att medarbetarna som har den utbildning som krävs får den validerad
  • – hjälpa dem som behöver komplettera sin utbildning att hitta rätt