Aleksandra WassoAktuellt

Fyra nya Famna-praktikanter på plats

Under hösten deltar fyra praktikanter i arbetet på Famnas kansli. De får på detta vis en insyn i det praktiska idéburna välfärdsarbetet som en del av sin utbildning.

– Vi hälsar alla varmt välkomna, och ser fram emot en trevlig och utvecklande höst tillsammans, säger Ulrika Stuart Hamilton.

Här följer en kort presentation av de fyra praktikanterna:

Olivia Dillner har en kandidatexamen i statsvetenskap vid Stockholms universitet och arbetar nu med en två-årig master i statsvetenskap som delvis är baserad i Tyskland. Under sin kandidatexamen breddade Olivia sina kunskaper genom att läsa kriminologi och sociologi.

Daniel Huldin studerar politices master och är inne på sitt åttonde år vid Uppsala universitet. År 2019 tog han sin kandidatexamen i statsvetenskap, och hade innan dess läst ett urval av fristående kurser. Daniel sökte sig till Famna med ett starkt uttryckt intresse för välfärdspolitik.

Nancy Johansson studerar vid Göteborgs universitet, och har sedan 2020 en kandidatexamen i utvecklingsstudier. Nu läser hon en master i mänskliga rättigheter. Nancys stora hjärtefrågor beskriver hon vara genusfrågor, samt utvecklingen av mänskliga rättigheter i Filippinerna.

Julia Sundin har sedan 2020 en politisk kandidatexamen från Lunds universitet och läser i dagsläget en internationell master inom ämnet European Affairs. Julia har tidigare varit aktiv inom studentlivet i Lund och det väckte intresset för ideella verksamheter.

 

 

Senast uppdaterad 2021-09-29

Fler nyheter från Famna