Under året har det hänt stora saker för Famna. Projekt ULV och SIV gick i gång, båda med syftet att stötta våra medlemmar i processen när undersköterska ska bli skydda titel. Vi fick även en förstudie beviljad tillsammans med andra idéburna och arbetsförmedlingen, för att förbättra strukturerna för samverkan mellan just idéburna och myndigheten.

Det var också i år våra medlemmar tog beslutet om ett närmare samarbete med Fremia. Ett arbete som precis börjat och som när det tar tydligare form kommer bidra med ledtrådar kring vart vi är på väg.

Under året fick vi också tacka vår tidigare generalsekreterare, Ulrika Stuart Hamilton, för allt hon gjort för både Famna och sektorn.

Trots detta har det arbete vi sysslar med till vardags har inte stannat upp. Vi har skrivit både remissvar och debattartiklar och inom kort kommer vår årliga Tillväxtrapport ut.

Vi har också tagit fram en ny webb och en helt ny grafisk profil för Famna – som ni kan läsa mer om i detta nyhetsbrev.

Famnatåget rör sig framåt. Exakt hur målet ser ut vet vi inte än. Men häng med, så blir vi klokare längs med resan. Till slut är svaret självklart. Men då är det väl dags att sikta mot nya mål?

Innan jag önskar er en härlig ledighet så vill jag också passa på att säga att Famna nästa år firar 20 år. Själva födelsedagen infaller 18 oktober och strax innan dess, 9-10 oktober, bjuder vi in till medlemskonferens i Falköping. Gör en bock i kalendern och räkna med två fullspäckade dagar av både nytta och nöje.

Nu återstår bara för mig att säga tack för i år! Vi hörs och ses 2024.

/Klara Rapp, tf. Generalsekreterare