Anders malmstenAktuellt, Idéburet företagande, Medlemsnyheter

Helene Mellström är ny direktor för Bräcke diakoni

Bräcke diakoni är Famnas största medlemsorganisation och driver omsorg och vård i stora delar av Väst- och Mellansverige.

Om utnämningen till direktor säger Helene på Bräckes hemsida:
– Det känns väldigt roligt. Men också utmanande. Bräcke diakoni befinner sig mitt i en spännande resa där vi är redo att ta en ledande position inom vård- och omsorgssektorn, säger hon.

Med valet av Helene som direktor vill styrelsen förankra stiftelsen i sin kärnverksamhet och behålla fokus på sektorns särart.

– Vi sökte en person som utöver rätt kompetens har förståelse för den idéburna sektorn. Vi ville också ha en person som kan erbjuda stiftelsen kontinuitet och stabilitet i en expansiv fas. Allt detta hittade vi i Helene, säger Ionie Oskarson, Bräcke diakonis styrelseordförande.

Helene Mellström började jobba på Bräcke diakoni på 90-talet som arbetsterapeut. Förutom sin utbildning inom vård och omsorg har hon en masterexamen i ledarskap från Handelshögskolan i Oslo.

Hon är dessutom inte helt ny på posten som direktor. Under rekryteringsprocessen har hon varit tillförordnad och hon känner sig redan varm i kläderna.
– Det stora steget för mig var att tacka ja till att bli tillförordnad. Nu har jag mycket planer och är redan igång för fullt. Så nu är det bara att fortsätta. Givetvis tillsammans med styrelsen och ledningsgruppen. Och inte minst, alla medarbetare.

Här kan du läsa en intervju med Helene från tidigare i år då hon utsågs till tillförordnad direktor på Bräcke diakoni.

Senast uppdaterad 2019-08-27

Fler nyheter från Famna