Anders malmstenAktuellt

Idéburen välfärd i medierna

Famnas arbete tillsammans med Giva Sverige och Forum för att uppmärksamma hur civilsamhället drabbas av krisen, har resulterat i följande genomslag i medierna:

22 juni SR P1-morgon och SR Ekot

– Vi vill göra mer i den här svåra situationen som Sverige befinner sig i. Och vi har överlämnat tio förslag till regeringen på hur idéburen sektor, civilsamhället, ska kunna göra mer för att bekämpa arbetslösheten.

Så sa Ulrika Stuart Hamilton, Famnas generalsekreterare till arbetsmarknadsminister Eva Nordmark när de möttes i en diskussion i SR P1-morgon den 22 juni. Anledningen till intervjun var den rapport som Famna tillsammans med Giva Sverige och Forum lämnat till tre ministrar.

Lyssna via dessa länkar:

SR P1-morgon – drygt nio minuter

SR Ekot – närmare två minuter

Tidningen Dagen uppmärksammade rapporten.

25 juni Dagen.se – Famna vill ge kyrkor större roll i återstart efter corona

Ytterligare ett resultat av den gemensamma rapporten från Famna, Forum och Giva Sverige är artikeln som publicerades på tidningen Dagens webb. Ulrika Stuart Hamilton är intervjuad. Läs via denna länk.

8 juli SR P1 Plånboken

Giva Sveriges generalsekreterare Charlotte Rydh är planerad att medverka i P1:s Plånboken den 8 juli. Programmet pågår mellan cirka klockan 10.00 till 10.50, och Charlotte Rydh kommer att prata om förslaget i rapporten om gåvomatchning.

Hela rapporten, som handlar om hur coronakrisen påverkar civilsamhället och hur civilsamhället kan bidra till att ta Sverige ur krisen, finns att läsa via denna länk.

Senast uppdaterad 2020-08-26

Fler nyheter från Famna