Aleksandra WassoAktuellt

Idéburen välfärd i medierna

14 juli Kyrkans Tidning Nytt samhällskontrakt i coronakrisens spår

Resultat av DN Debatt-artikeln om civilsamhällets arbete med ett nytt samhällskontrakt, som publicerades den 9 juli. Här fokuseras på Marika Markovits och Vanja Lundby-Wedin, två av personerna som kommer att medverka i arbetet.

https://www.kyrkanstidning.se/nyhet/nytt-samhallskontrakt-i-coronakrisens-spar

12 juli Expressen Debatt ”Regeringen blundar för fakta om äldreomsorgen”

”Från dag ett har vi stått ensamma i kampen mot coronaviruset medan regeringen tittat bort. All fakta fanns – det är orättfärdigt att vi nu anklagas för dödsfallen i äldreomsorgen, skriver sju vd:ar och chefer för äldreboenden.” Det skriver sex idéburna aktörer– Stockholms Sjukhem, Stora Sköndal, Blomsterfonden, Stiftelsen Borgerskapets Enkehus och Gubbhus, Ersta diakoni och Kavar Vård – på Expressens debattsida.

https://www.expressen.se/debatt/sju-chefer-for-aldreboenden-regeringen-har-blundat-for-fakta/

9 juli DN Debatt ”Nu skriver vi ett nytt samhällskontrakt”

Det skriver företrädare för fem paraplyorganisationer inom civilsamhället – Famna, Giva Sverige, Forum, Idea och Arbetsgivarföreningen KFO – på DN Debatt. De står bakom Civilsamhällets nystartsgrupp för ett nytt samhällskontraktförkortat Nysta.

Läs mer om debattartikeln i en notis i detta nyhetsbrev.

8 juli SR P1 Plånboken Vem hjälper samhällets utsatta under corona?

SR P1 Plånboken besökte Stockholms Stadsmission samt intervjuade Charlotte Rydh, generalsekreterare för Giva Sverige. Resultat av den rapport med konkreta åtgärder om hur civilsamhället vill bidra till Sveriges utveckling efter coronakrisen som Famna, Giva Sverige och Forum lämnade i slutet av juni till kultur- och demokratiminister Amanda Lind, arbetsmarknadsminister Eva Nordmark och finansmarknadsminister Per Bolund.

https://sverigesradio.se/artikel/7507686

 

 

Senast uppdaterad 2020-09-24

Fler nyheter från Famna