Anders malmstenAktuellt, Idéburet företagande, Kvalitet och utveckling

Idéburet företagande en vinst för välfärden

Upphandlingsfrågor, utvecklingsmöjligheter, behovet av näringspolitik för idéburna företag stod i fokus under välbesökta diskussioner som en eftermiddag avslutade projektet Idéburet företagande – vinst för välfärden.

DSCF2256

På bilden talar Karin Thalén från HSB Omsorg under en av paneldiskussionerna, tillsammans med Vårdförbundet, Nyföretagarcentrum och Coompanion.

På seminariet talade politiker av olika kulörer, exempelvis ett centerpartistiskt kommunalråd från Örebro och ett vänsterpartistiskt landstingsråd från Västmanland, om hur de utformar upphandlingar för att stötta idéburet företagande inom välfärden.

Gemensamt var att det går framåt. Det finns ett intresse bland allmänhet och politik, det finns fler idéburna aktörer. Men även om det går framåt så behövs aktiva insatser från alla håll för att förstärka idéburna aktörer inom välfärden.

DSCF2282

Lars Pettersson från Famna avslutade eftermiddagen med att betona behovet av nationell strategi för idéburen välfärd. Regeringen har flaggat för en utredning om nationell strategi, och många väntar på den.

 

Läs mer om projektet Fler vägar och värden i vården här

Senast uppdaterad 2019-08-27

Fler nyheter från Famna