Aleksandra WassoAktuellt

Idéburna i medierna

Sveriges Stadsmissioners årliga hemlöshetsrapport fick en bred spridning i början av december. Och Famnas remissvar om Stockholms Stads nya utbildningskrav för medarbetarna i privat utförd hemtjänst har lyfts fram i Dagens Nyheter och Dagens Samhälle.

24 november 2021 Göteborgs-Posten – Göteborgs Stadsmissions julklappsvagn tillbaka

På grund av pandemin ställde Göteborgs Stadsmission in sin årliga julklappsvagn och julklappsbåt. Men i år är det dags igen, ett sätt att samla in julklappar för ett tusental familjer. GP skriver om detta initiativ, som genomfördes år 1914 för första gången.

30 november 2021 Svenska Dagbladet Debatt – ”Hemlösheten är en fråga för regeringen”

Sveriges Stadsmissioner presenterar sin hemlöshetsrapport 2021. Debattartikeln är undertecknad Åsa Paborn, direktor för Stockholms Stadsmission och talesperson hemlöshet för Sveriges Stadsmissioner.

30 november Dagens Nyheter – Höjda språkkrav i hemtjänsten riskerat leda till personalbrist

Stockholms Stad har beslutat att höja språk- och utbildningskraven inom den privat utförda hemtjänsten i Stockholm. I DN-artikeln lyfts Famnas remissvar fram: ”(Famna) menar att som de nya kraven är formulerade så går det inte ens att uppfylla dem – det finns helt enkelt inte tillräckligt många undersköterskor eller vårdbiträden tillgängliga…”

1 december Dagens Samhälle – Stockholm skärper kraven på hemtjänstföretag

Också Dagens Samhälle tar upp Famnas synpunkter i remissvaret om Stockholms Stads nya utbildningskrav för medarbetarna i privat utförd hemtjänst.

1 december 2021 SVT Öst – Hemlösheten biter sig fast i kommunerna

Sanna Detlefsen, direktor för Linköpings Stadsmission, intervjuas om hemlöshetsrapporten 2021. Hon anser att det är ett stort problem att det saknas riktlinjer för hur kommunerna ska hantera hemlöshet.

30 november 2021 Dagens Kalmar – Kommunerna klarar inte av hemlösheten enligt Stadsmissionen

Susanne Lundström, direktor för Kalmar Stadsmission, intervjuas om hemlöshetsrapporten 2021. Stadsmissionen i Kalmar har länge ställt krav på ett härbärge, men ännu har inget skett.

2 december 2021 Svenska Dagbladet – Tiotusentals lever utan hem i Sverige

I en TT-artikel baserad på Sveriges Stadsmissioners hemlöshetsrapport säger Åsa Paborn, direktor för Stockholms Stadsmission och talesperson hemlöshet för Sveriges Stadsmissioner, bland annat: ”Det är bråttom att ta ett helhetsgrepp om det är frågorna. Regeringen kan inte gömma sig bakom kommunerna i kampen mot hemlösheten.”

 

Senast uppdaterad 2022-01-25

Fler nyheter från Famna