Anders malmstenAktuellt

Idéburna i medierna

Gängkriminaliteten och vård i livets slutskede är två ämnen där Famnamedlemmar figurerat i medierna under de senaste veckorna.

GP Debatt – Polisen har rätt – skärpta straff är inte lösningen – 27 oktober 

”Det räcker inte med hårdare tag för att motverka gängkriminaliteten. Det viktiga är att förebygga att unga hamnar i kriminalitet och att bryta mönstret för dem som hamnat fel. Vi vet, för vi har jobbat med detta i många decennier.” Det skriver Lotta Säfström, direktor och VD, Göteborgs stadsmission, Mats Hedenskog, direktor Skyddsvärnet i Göteborg, Emil Mattsson, direktor Räddningsmissionen, Madelein Kattel, verksamhetschef Bufff Sverige – Barn och ungdom med förälder/familjemedlem i fängelse, Mia Nilson, generalsekreterare Hela Människan, Nilla Helgesson, direktor Skyddsvärnet anno 1910 och Ulrika Stuart Hamilton, generalsekreterare Famna.

Länk till Göteborgs-Posten

SR P1 Morgon – Barmhärtighetsmord eller hjälp i livets slutskede? – 5 november

Kerstin Berglund, överläkare på Ersta hospiceklinik i Stockholm medverkade i P1 Morgon den 5 november med anledning av en rättegång i Ångermanland där en man hjälpte sin svårt sjuka hustru att dö. Det är ett långt och intressant samtal mellan Kerstin Berglund och programledaren om svåra livsfrågor.

Länk till Sveriges Radio

Senast uppdaterad 2019-12-16

Fler nyheter från Famna