Aleksandra WassoAktuellt

Ideell Arena söker verksamhetsutvecklare

Den ideella sektorn i Sverige möter ständigt nya utmaningar. En av de viktigaste förutsättningarna för att kunna möta dessa är ett aktivt och strategiskt ledarskap. Ett 100-tal riksorganisationer driver gemensamt partnerskapet Ideell Arena vars syfte är att utveckla kunskapen om styrning och ledarskap inom den ideella sektorn. De gör detta bland annat genom mötesplatser, utvecklingsprogram och nätverk samt genom ett starkt och nära samarbete med akademin vilket bidrar till ökad kunskap om sektorns förutsättningar och dess särart.

Ideell Arena söker nu dig som är villig att ta ansvar för att samordna och utveckla deras utvecklingsprogram och nätverk. Detta arbete sker i nära samspel med verksamhetschef, program- och processledare, medarbetare på kansliet samt över 100 partnerorganisationer. De erbjuder ett dynamiskt sammanhang i det växande svenska civilsamhället. Här får du en chans att utvecklas och du får tillgång till ett brett kontaktnät i både ideell sektor och akademi. Utgångspunkten för partnerskapet är samverkan och nätverkande, vilket innebär att arbetssättet präglas av dialog, inkludering och erfarenhetsutbyte.

För att lyckas i rollen söker vi dig som:

  • Har flera års erfarenhet från Ideell sektor, både som anställd och som förtroendevald
  • Har vana av att leda processer och skapa delaktighet
  • Har erfarenhet av projektledning
  • Är van vid att arbeta strategiskt och lösningsorienterat
  • Är intresserad av civilsamhällesforskning och den generella utvecklingen av civilsamhället

Vill du veta mer om tjänsten kan du kontakta verksamhetschef Erik Sjöstrand, erik.sjostrand@ideellarena eller 073–843 11 76. Ansökan görs via denna länk, urval och intervjuer görs löpande, så sök redan idag eller senast 10:e januari 2023.

Senast uppdaterad 2023-01-30

Fler nyheter från Famna