Anders malmstenAktuellt, Medlemsnyheter

Kalmar Stadsmission vill utvecklas genom Famnas kvalitetsarbete

Susanne Lundström, direktor, Kalmar Stadsmission

Föreningen Kalmar Stadsmission, en av Famnas nyaste medlemmar, är en ideell förening som bildades 1998. Den vilar på kristen grund och har till huvudsakligt ändamål att utifrån en kristen människosyn lindra nöd och utmana till förändring i utsatta livssituationer.

– Kalmar Stadsmissions grundläggande idé är att ständigt vara i rörelse för att möta människan utifrån hennes förutsättningar och tillsammans forma en väg för förändring, säger Susanne Lundström, som är direktor på Kalmar Stadsmission.

– Vi valde att gå med i Famna då det behövs en stark och enad röst för att bedriva påverkansarbete om frågor för idéburen sektor, och den får vi bara tillsammans. Vi ser också en fördel i att få delta i Famnas kvalitetsarbete och på så sätt ständigt utvecklas och förbättras, säger Susanne Lundström.

Susanne Lundström anser att det finns många viktiga frågor på agendan, men att öka förutsättningarna för tillväxt bland idéburna välfärdsaktörer är den hon väljer först.

På hemmaplan fortsätter Kalmar Stadsmission sitt arbete med att utveckla sin öppna dagverksamhet och att öka förutsättningarna för sin arbetsintegrerande aktivitet.

– Vi jobbar också på att skapa ett strukturerat insamlingsarbete som kan skapa en tryggare ekonomisk möjlighet att göra mer skillnad för fler, avslutar Susanne Lundström.

Läs mer via denna länk.

Senast uppdaterad 2020-03-11

Fler nyheter från Famna