Aleksandra WassoAktuellt

Kampanj: Rösta för dem vars röster sällan hörs

Inför valet vill Sveriges Stadsmissioner sätta fokus på människor i hemlöshet och fattigdom. Genom att ge plats åt röster som sällan hörs och information om partiernas inställning i frågorna vill de uppmana oss att ”Rösta för den som inte har råd med hyra, mat och kläder till barnen!”. Lyssna på Alexandra och Marias berättelser och ta del av vad politikerna tycker på www.borttappaderoster.se.

Här kan du också läsa mer om hemlösheten i Sverige, som växer och inte längre drabbar enbart personer med sociala eller beroendeproblem. Vem som helst kan hamna i en situation där det inte finns ett hyreskontrakt som man har råd med och bli bostadslös.

Trots att politikerna tillsatt utredningar och tagit fram en nationell strategi menar Stadsmissionen att det inte räcker. I Sveriges grundlag anges att det allmänna ska trygga rätten till bostad. För att ta detta ansvar behöver staten tydligare ta fram riktlinjer och ge stöd till kommunerna – så att kommunerna kan ställa om till en bostadsledd hemlöshetsstrategi. När människor får ett boende finns basen för andra delar i livet – som jobb, relation och hälsa. Så vad tycker då politikerna i hemlöshets- och fattigdomsfrågan? Svaret hittar du här!

Sveriges Stadsmissioner uppskattar all hjälp med att sprida denna kampanj. Gilla, dela och sprid så mycket ni kan.

Senast uppdaterad 2022-09-08

Fler nyheter från Famna