Anders malmstenAktuellt, Kvalitet och utveckling, Medlemsnyheter

Kanske olagligt enligt Konkurrensverket – fullt OK enligt EU!

IOP har i sommar blivit omdiskuterat i Sverige, då Konkurrensverket nyligen beslutat utreda om formen överensstämmer med lagar och upphandlingsregler.
Samtidigt har många kommuner och landsting ingått mängder av IOP-avtal med idéburna organisationer som driver välfärdsverksamheter av olika slag.

På seminariet får ni möta Mathias Sylvan, jurist och expert på upphandlingsfrågor, som reder ut de juridiska begreppen kring IOP och upphandlingar inom välfärdsområdet. Enligt honom är svaret på frågan ja, då IOP stöds av EU fördraget och EU-domstolens praxis.

När: Onsdagen den 11/10 kl 15.00-16.30
Var: Första Långgatan 17 B, Göteborg

Seminariet är helt kostnadsfritt. Anmäl deltagande här.
I anslutning till Arenan finns Kök:17, där du kan köpa dig kaffe med tilltugg.

Information om Bräckes seminarieprogram finns på länk här.

 Om Arena: Första Lång och Kök:17
Arena: Första Lång är en mötesplats och samhällsarena i Göteborg, som ligger i Hyresgästföreningens lokaler på Första Långgatan 17 B.

I samarbete med Hyresgästföreningen skapar Bräcke diakoni en scen och mötesplats med ett brett program kring medborgarengagemang och samhällsfrågor. Med Bräckes vision ”Ett medmänskligare samhälle” i bakhuvudet vill man hitta nya – och ibland lite oväntade – vägar att påverka samhället.
I lokalerna drivs även Kök:17, en lunchrestaurang och café. Ett modernt alternativ med ledord som närproducerat och ekologiskt.

Senast uppdaterad 2019-08-27

Fler nyheter från Famna