Aleksandra WassoKvalitet och utveckling, Möten och arrangemang

Kvalitetsnätverket diskuterar samsjuklighetsutredningen

Famna och Fremia har bjudit in den statliga samsjuklighetsutredaren Anders Printz till Famnas kvalitetsnätverksträff den 14 februari. Ett delbetänkande från hans utredning är på remiss och berör många medlemmar.

Anders Printz, samsjuklighetsutredare. Foto: Ulf Huett

Många barn, unga och vuxna med både missbruk, beroende och psykisk ohälsa faller mellan stolarna, slussas runt och får inte det stöd som de behöver. Samsjuklighetsutredningens delbetänkande föreslår reformer för att säkerställa samordnade insatser för personer med samsjuklighet. Utredningens förslag är ute på remiss och berör ett flertal av Famnas medlemmar som möter barn, unga och vuxna med samsjuklighet i sina verksamheter.

Hur kan barn, unga och vuxna med både missbruk och psykisk ohälsa få det stöd de behöver? Det är rubriken på det digitala mötet den 14 februari klockan 14-16. Anders Printz berättar om Samsjuklighetsutredningens slutsatser och förslag. Thomas Fröberg från Skyddsvärnet, som representerat Famna i utredningens arbete, inleder den efterföljande diskussionen med några reflektioner.

Anmälan senast 10 februari
Anmäl dig genom att skicka ett mejl till Aleksandra Wasso Hägglundaleksandra.wasso@famna.org . Därefter får du en länk till Teams-mötet.

Målgrupp
Mötet riktar sig till Famnas kvalitetsnätverk, samt medlemmar i Fremia som möter barn, unga och vuxna med både missbruk och psykisk ohälsa i sina verksamheter.

Läs mer om Samsjuklighetsutredningen.

Senast uppdaterad 2022-02-18

Fler nyheter från Famna