Aleksandra WassoAktuellt

Kvalitetspris till Linköpings Stadsmission

Kenneth Humling, kvalitetsutvecklare på Linköpings Stadsmission, utsågs nyligen till Årets Kvalitetsprofil 2021 av tidningen Kvalitetsmagasinet. Grattis Kenneth!

Kenneth Humling, Årets Kvalitetsprofil 2021.
Foto Jeppe Gustafsson

Prismotiveringen: ”Han har en unik förmåga att tänka nytt, men samtidigt enligt standard. Att utmana, men samtidigt skapa trygghet. Med lyhördhet och övertygelse har han tagit organisationen Linköpings Stadsmission från papper och penna till ett digitalt kvalitetsledningssystem med mätning och ständig uppföljning mot effektmål. Allt för att skapa största möjliga nytta för varje enskild människa som verksamheten arbetar för.”

Så här säger Kenneth Humling om kvalitetsarbetet på Linköpings Stadsmission:

– Jag tycker att vi har gått från att vara en aktör som arbetar med socialt arbete till att vara en aktör som arbetar med professionellt socialt arbete där effekten säkerställs. Med ett genomtänkt kvalitetsledningssystem och kvali­ficerade digitala stödsystem har vi verktyg för att följa upp och analysera verksamheten. Det gör att vi har koll på vad vi presterar för resultat och gör oss starka i det uppdrag vi har i både det sociala arbetet och inom opinion och påverkan. Vi vet att vi investerar tid och resurser i ett arbete som ger effekt för de människor vi möter.

Utmärkelsen Årets Kvalitetsprofil delas ut av Kvalitetsmagasinet för andra gången. Med priset vill man lyfta yrkesrollen och visa vilken skillnad kvalitetsprofessionen kan göra i alla typer av organisationer för att driva utveckling och kundnytta.

Läs mer här.

 

Senast uppdaterad 2021-12-17

Fler nyheter från Famna