Aleksandra WassoAktuellt

Lär känna Famnas praktikanter ht22!

Johannes Leissner

Berätta om dig själv plus något oväntat om dig

Jag är en framåtriktad student från Uppsala. Jag studerar till statsvetare, men har också läst en rad kurser vid Uppsala och Lunds universitet. I syfte att få mer praktiska erfarenheter har jag sökt mig till Famna, vars ändamål jag finner intressant. På fritiden gillar jag att läsa, resa och sporta. En oväntad sak om mig är att jag har släktforskat och hittat anor från 1200-talets Jämtland!

Vad är ditt första intryck av Famna som organisation?

Jag finner Famnas arbete intressant och betydelsefullt. Dessutom råder en god stämning på kontoret där alla medarbetare är välkomnande och engagerade.

Vad hoppas du uppnå med din praktik på Famna?

Jag vill få en god förståelse för hur Famna konkret arbetar med att förbättra förutsättningarna för idéburna aktörer. Det hoppas jag kan ge mig värdefull kunskap och praktisk erfarenhet om statsvetenskapliga arbetsmetoder och breda civilsamhällesfrågor.

LinkedIn: https://se.linkedin.com/in/johannes-leissner

 

Kajsa Sandberg

Berätta om dig själv plus något oväntat om dig

Jag är en 24-årig student från Uppsala som studerar till en kandidatexamen i statsvetenskap, men har även studerat praktisk filosofi. Jag är nyligen hemkommen från Amsterdam där jag var på utbyte, men är nu tillbaka i Stockholm för Famna. Utanför arbetstiden hittar man mig på ett café med en bok eller promenerandes i Årsta naturreservat. Något oväntat om mig är att jag har gått en självförsvarskurs i Krav maga– en israelisk kampsport.

Vad är ditt första intryck av Famna som organisation?

Jag tycker att Famna är en organisation med stort engagemang. Jag upplever att alla medarbetare har en otroligt stark drivkraft att vilja påverka och förändra, vilket är väldigt inspirerande.

Vad hoppas du uppnå med praktiken?

Under min praktik hoppas jag på att få träffa flera av Famnas medlemsorganisationer och få chansen att nätverka. Jag ser även fram emot att få massor av praktisk kunskap och erfarenhet.

LinkedIn: www.linkedin.com/in/kajsa-sandberg

 

David Hellqvist

Berätta om dig själv plus något oväntat om dig

Jag är en 26-årig mastersstudent i strategisk kommunikation vid Stockholms universitet. Med en kandidat i Reklam och PR har mitt intresse alltid cirkulerat kring människors samspel och hur information kan paketeras på rätt sätt beroende på avsändare, mottagare och situation. På fritiden läser jag böcker, tränar crossfit och tar en utepromenad med min hund som jag äger med min sambo. En oväntad sak om mig är att jag är bättre på att köpa böcker än att faktiskt läsa dom, under augusti månad lade jag mer pengar på böcker än på hyra.

Vad är ditt första intryck av Famna som organisation?

Mitt första intryck av Famna är otroligt gott då organisationen drivs av ett stort engagemang och en vilja att ständigt förbättra. För mig som tidigare enbart jobbat inom privat sektor så är det väldigt skönt att ha en stark värdegrund och ett syfte att luta sig tillbaka på i alla sina arbetsuppgifter.

Vad hoppas du uppnå med din praktik på Famna?

Jag hoppas under praktiken få en inblick i hur kommunikationsarbetet sköts ’in action’ i stället för bakom skolbänken samt få använda allt jag lärt mig i konkreta situationer.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/david-hellqvist

 

Fatemeh Payam

Berätta om dig själv plus något oväntat om dig

Jag är en 23-årig statsvetarstudent vid Stockholms universitet, men skulle inte kalla mig själv för stockholmare då jag kommer från Nyköping. Förutom att spendera tiden framför Netflix eller hänga med familj och vänner på fritiden brukar jag läsa skönlitterära böcker. Hittills är “Tusen strålande solar” som är skriven av samma författare som “Flyga drake” min favoritbok, jag rekommenderar verkligen att läsa det om ni inte har gjort det än. Dessutom är jag bra på idrottsaktiviteter trots att jag inte är en sportälskare vilket är något oväntat om mig.

Vad är ditt första intryck av Famna?

Mitt första intryck av Famna är att det är en liten organisation som många inte känner till, men med ett stort engagemang att förstärka den idéburna välfärden och civilsamhällets roll.

Vad hoppas du uppnå med praktiken?

Jag hoppas på att få lära mig massor om den idéburna sektorn, dess verksamhet samt få praktiska erfarenheter som är relevanta för en statsvetare. Dessutom hoppas jag på att få bredda ut mitt nätverk.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/fatemeh-payam

Senast uppdaterad 2022-10-27

Fler nyheter från Famna