Anders malmstenMedlemsnyheter

Litet medlemssvep – Stockholm

 

Kvinnokonst 8 mars
Tisdag den 8 mars ställer kvinnor från Klaragården ut och säljer de vackra tavlor som de har skapat under året. Klockan 11-15 är det vernissage.  Det finns möjlighet att mot kontant betalning köpa alstren. Det kommer även att finnas böcker med texter skrivna av kvinnorna för försäljning, samt fika. Detta år har Stadsmissionen också bjudit in före detta Klaragårdskvinnor att delta. De har målat sina tavlor i konstgrupper på Sensus och Moderna Museét.

Plats: Klara västra kyrkogårdsgata 20B.
Mer information här

 

Integration 8 mars
Samma tisdag 8 mars 13.00-16.00 har Skyddsvärnet ett seminarium med titeln Från ensamkommande och nyanländ till integrerad medborgare.

Seminariet tar upp det ökade antalet ensamkommande barn och ungdomar som anländer till Sverige. Många får asyl och stannar. Hur ser integrationsmöjligheterna ut för dessa ungdomar? Välkommen till ett seminarium som lyfter samtalet och fokus från “att komma” och “vara nyanlända” till vad som händer när man kommer in i det svenska samhället och hur det kan gå till.

Plats: ABF-huset, Z-salen, Sveavägen 41, Stockholm
Mer information här

 

Öppet hus för dig som vill engagera dig – onsdagar med start 9 mars
Vill du organisera dig och arbeta mot diskriminering och kränkningar i din vardag, eller för någon i din närhet? Är du engagerad för mänskliga rättigheter och behöver tips och stöd om hur du kan gå vidare med ditt engagemang? Eller vill du ha hjälp med att starta en förening, en kampanj eller en mötesplats? Då är Stadsmissionens nya verksamhet i St. Paul något för dig!

Varje onsdag 16-20 finns Stadmissionen på plats. (startar den 9:e mars)
Adress: Mariatorget 10

Information om St Paul och verksamheten framöver.
St Paul utvecklas nu till att bli platsen för Stockholms Stadsmissions arbete med Engagemang och Bildning, Social mobilisering och Existentiell hälsa.

Under hösten 2015 har Stadsmissionen framförallt inventerat lokalen inför en större renovering.

Under våren kommer Stadsmissionen fortsätta projekteringen inför renoveringen, och ha egen verksamhet inom sina tre områden Engagemang och Bildning, Social mobilisering och Existentiell hälsa.

Mer information här

Senast uppdaterad 2016-03-01

Fler nyheter från Famna