Aleksandra WassoAktuellt

Lyssna på Ulrika Stuart Hamilton i Skyddsvärnets nya podd

Veckans gäst i Skyddsvärnets nya poddserie Idéburen välfärd är Famnas generalsekreterare, Ulrika Stuart Hamilton. Hon berättar bland annat om sin syn på den idéburna sektorn och dess framtid samt hur pandemin har påverkat de idéburna verksamheterna.

Trots att många verksamheter har förlorat intäkter och fått ökade kostnader ser Ulrika Stuart Hamilton ändå ljust på de kommande åren.

– Jag tror att det finns en längtan efter bra lösningar på samhällsutmaningar och att många aktörer inom den idéburna sektorn har svar på frågor som människor ställer. Det betyder att det finns skäl att utveckla och växa, säger Ulrika Stuart Hamilton i podden.

 Om poddserien

Syftet med Skyddsvärnets den nya poddserie är att belysa samhällsutmaningar och sprida kunskap om idéburen sektor.

– Vi pratar med personer från olika idéburna organisationer och tjänstemän och politiker från offentlig sektor. Men också med privatpersoner som delar med sig av sina berättelser och erfarenheter i aktuella frågor, säger Rebecca Hagman, kommunikationsansvarig på Skyddsvärnet, som leder podcasten.

Idéburen välfärd kommer ut med ett nytt avsnitt varje måndag. Den 9 november gästades podden av Olle Pallin Cox, Bris, som bland annat samtalade om Barnkonventionen. Den 2 november tog man upp den aktuella frågan om gängkriminalitet med kriminalkommissarie Fredrik Gårdare, med lång erfarenhet av polisarbete i Sverige.

Idéburen välfärd går att lyssna på via plattformar som Spotify, Apple Podcaster, Google podcasts eller på Skyddsvärnet.se. Läs mer här.

 

Senast uppdaterad 2020-12-21

Fler nyheter från Famna