Anders malmstenAktuellt, Möten och arrangemang

Martin Ärnlöv: Våga satsa för att nå #Tio2030

– Varför tog Famna målsättningen att år 2030 ska tio procent av den svenska välfärden drivas av idéburna aktörer? Jo, därför att vi tror att det blir ett bättre Sverige om det är på det viset, sa Martin Ärnlöv, Famnas ordförande och generalsekreterare i Röda Korset, i samband med en diskussion i Falköping om ledarskap för 2020-talet.

Martin Ärnlöv i Falköping.

–  Famna tror att den idékraft, förmåga att mobilisera människor och skapa innovativa lösningar som vi är bra på i våra organisationer kommer att behövas än mer av i Sverige, sa Martin Ärnlöv vidare.

Men vad krävs för att nå det utsatta målet om tio år? Martin Ärnlöv menar att den idéburna välfärdens aktörer måste dubblera sina verksamheter de kommande tio åren.

–  Det steget måste vi klara av att ta. Även om politikerna hjälper till så är det vi som måste göra jobbet. Du som är ledare i sektorn måste våga satsa och ta steget, sa Martin Ärnlöv.

Lyssna på Martin Ärnlövs anförande via videon från konferensen som ligger på Famnas Facebooksida. Klicka på denna länk och börja titta vid 20 minuter in i sändningen.

Senast uppdaterad 2020-04-20

Fler nyheter från Famna