Aleksandra WassoAktuellt

Morgonseminarium om registret över idéburna aktörer i välfärden med advokaten Amir Daneshpip

Famna och Fremia bjuder in medlemmar till ett kostnadsfritt morgonseminarium med juridisk expertis 26 oktober 08:30-09:30.

Riksdagen har beslutat att idéburna organisationer i välfärden ska kunna registrera sig i ett särskilt register från 1 januari 2023. Kammarkollegiet har uppdraget att skapa registret.

Vad är poängen med registret? Hur påverkar det din organisation? Krävs registrering för att få delta i offentliga upphandlingar? Vad behövs för att få registrera sig? Hur kan vi förbereda oss?

Dessa frågor och några till får du svar på onsdagen den 26 oktober om du anmäler dig till vårt kostnadsfria morgonseminarium där Amir Daneshpip, advokat vid Reutermans, tillika styrelseledamot i Famna, reder ut begreppen.

Anmäl dig här till seminariet genom att klicka här!

Om du redan nu vill läsa på om registret har Reutermans exklusivt för våra medlemmar sammanställt det viktigaste i en PM som du kan läsa här!

Om du efter seminariet vill ha ytterligare juridiskt stöd för att t ex se över stadgar eller bolagsordning erbjuder Reutermans hjälp till ett fast pris om 3000 kr per organisation.

Senast uppdaterad 2022-09-29

Fler nyheter från Famna