Aleksandra WassoAktuellt

Möt Famnas praktikant Johanna

Johanna Larsson Stenquist, 24 år gör praktik hos Famna under vårterminen som en del av sin kandidatutbildning på Södertörns högskola. Vi är väldigt glada över att ha henne här.

Berätta lite mer om dig själv?

Jag går just nu min sista termin på kandidatutbildningen – Utveckling och internationellt samarbete. Den innefattar kurser som internationellt samarbete, utvecklingsteorier, demokrati och mänskliga rättigheter.

Innan jag hoppade på praktiken skrev jag min kandidatuppsats om klimatflyktingar. Vi genomförde intervjuer och identifierade vad som försvårar och möjliggör arbetet för organisationer som assisterar och hjälper människor som flyr på grund av klimatförändringar. Detta är en högst aktuell fråga som borde uppmärksammas mer.

Med det sagt, har jag länge varit politiskt intresserad och frågor såsom jämställdhet och mänskliga rättigheter har alltid varit viktiga för mig.

Varför valde du att göra praktik på just Famna?

Eftersom min kandidatutbildning kretsar mycket kring globala frågor ur ett ganska brett perspektiv ville jag ha en praktikplats som sätter mig i ett nytt sammanhang, närmare verkligheten. Jag ville ha något som är konkret och greppbart men som fortfarande sätter fokus på aktuella politiska frågor och jämställdhet.

Famna är en organisation som driver frågor som jag tycker är viktiga och som student på en väldigt teoretisk utbildning har det varit otroligt spännande att se hur en kan arbeta med dessa frågor i praktiken.

Vad är roligast med praktiken?

Det roligaste med praktiken är att det är så varierande arbetsuppgifter, vilket gör att varje vecka ser olika ut. Jag får göra allt från att föra minnesanteckningar och delta på seminarium till att svara på remisser och sammanställa dokument i aktuella frågor. Sedan har jag även väldigt bra kollegor, vilket gör praktiken extra rolig.

Vad gör du helst en lördag i april?

Den spenderar jag helst med min flickvän och mina vänner i vårsolen. Gärna med massor av härlig plockmat bestående av goda ostar, bröd och röror tillsammans med en läskande dryck.

Senast uppdaterad 2022-05-23

Fler nyheter från Famna