Aleksandra WassoAktuellt, Möten och arrangemang

MUCF-konferens på temat Civilsamhället under kris

Civilsamhället under kris är temat för Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor, MUCF:s årliga kunskapskonferens som arrangeras 21 oktober. På grund av coronapandemin genomförs konferensen digitalt.

Fokus för årets kunskapskonferens är alla de nya erfarenheter som civilsamhällets aktörer har samlat på sig på grund av pandemin. Forskare och praktiker från offentliga verksamheter och civilsamhället möts för att byta erfarenheter. Bland deltagarna finns kultur- och demokratiminister Amanda Lind, som inledningstalar. Professor och doktor Annette Zimmer från Münsters universitet, som är konferensens huvudtalareTemat för hennes föredrag är Civil society in times of crises. Forskaren Veronica Strandh vid Umeå universitet medverkar under rubriken ”Frivilliga resurser som en enande kraft vid kriser – utmaningar och möjligheter”.

Målgruppen för konferensen är tjänstepersoner och förtroendevalda från offentlig verksamhet och civila samhällets organisationer. Tid och plats är 21 oktober kl. 09.30 -14.00 på den digitala plattformen Zoom.  Sista anmälningsdag är 14 oktober. För mer information läs här.

 

Senast uppdaterad 2020-10-22

Fler nyheter från Famna