Klara Rapp heter jag och jag fyller just nu skorna efter vår tidigare generalsekreterare Ulrika Stuart Hamilton. En ny roll, men i en organisation jag känner väl.

Det är inte bara jag som är ny, vi har också fått en ny samverkansorganisation med arbetsgivarorganisationen Fremia, efter att medlemmarna sagt sitt. En majoritet av medlemmarna röstade för den här förändringen, men inte alla. Jag hoppas och tror att vi kan få allas förtroende att utveckla det här samarbetet. Mitt uppdrag blir att stärka Famnas uppdrag och position för mer idéburen välfärd. Jag är övertygade om att det är tillsammans vi stärker sektorn. Därav är alla medlemmars förtroende viktigt.

 

Den 7 december har vi en medlemskonferens i Stockholm. Temat för konferensen är utveckling för framtiden. Jag hoppas att få träffa så många som möjligt av er där!

Vän av ordning undrar kanske vad som hände med Falköpingskonferensen? I utvärderingarna från förra årets konferens önskade flera medlemmar att konferensen ska äga rum under våren i stället. Så vi ändrar och genomför konferensen under våren. Datum kommer inom kort. 

 

Ytterligare en nyhet att se fram emot är vår webb. Innan årsskiftet kommer Famna lansera en sprillans ny webb, med ny kostym och ny funktionalitet. Och just i dessa dagar, när du läser detta brev, packar vi upp våra pinaler på en ny adress – Krukmakargatan 21. Varmt välkomna dit, om ni har vägarna förbi.

 

Men en sak är inte ny – som alltid händer det mycket hos Famna. Det är en del av organisationens dna. Så vill vi att det ska fortsätta vara.

 

 Klara Rapp, tillförordnad generalsekreterare för Famna