Pernilla JonssonAktuellt, Alla nyheter

Nya praktikanter på plats

Famnas praktikanter Jesper och Amira

Även i vår kommer Famna att förstärkas av två praktikanter. Båda läser statsvetenskap, är dryga 20 år och vill lära sig allt som går om civilsamhället och idéburen sektor. Men de har även en del som skiljer dem åt. Lär känna Amira Osman och Jesper Landin.

Amira Osman

Berätta om dig själv, plus något oväntat om dig!
– Jag är en 21-årig statsvetarstudent vid Göteborgs universitet och läser just nu mitt sista år. Jag är en väldigt samhällsintresserad person som gärna tar det lugnt på fritiden. Förutom att kolla på mina favoritserier (OTH och Greys anatomy!) så gillar jag att kolla på en hel del fotboll. Något oväntat om mig är att jag som ung spelade badminton i ca 7 år i min hemstad Halmstad men idag kommer jag knappt ihåg spelreglerna.

Vad är ditt första intryck av Famna som organisation?
– Mitt första intryck har varit väldigt positivt. Arbetet verkar vara väldigt intressant och varje dag lär man sig något nytt. Famnas täta samarbete med de andra organisationerna har även gett mig en inblick i hur olika organisationer samverkar och främjar civilsamhällets behov. Man får ta del av organisationens olika delar vilket är extremt givande.

Vad hoppas du uppnå med din praktik?
– Jag vill få en bättre förståelse för hur civilsamhället faktiskt fungerar samt Famnas roll i att faktiskt främja och stärka medlemmarnas arbete. Samtidigt vill jag utöka mina kunskaper kring idéburen välfärd och förhoppningsvis bidra med mina statsvetenskapliga kunskaper för att få en bättre förståelse för hur dessa samverkar.

Jesper Landin

Berätta om dig själv, plus något oväntat om dig!
– Jag är en 22-årig student från de sörmländska skogarna utanför Nyköping. Jag studerar just nu statsvetarprogrammet vid Göteborgs Universitet och har också tagit en kurs i Offentlig förvaltning på Linnéuniversitetet vilket var väldigt givande och roligt. På fritiden så spelar jag en del frisbeegolf, tar promenader och spenderar mycket tid med att träffa familj och vänner. När jag väl vill koppla av hittar man mig framför tvn. Mina vänner brukar säga att hela jag är oväntad, men om jag fick välja en sak skulle jag säga att jag kan äta kolossalt stora mängder mat oavsett tid på dygnet. Mitt billigaste men långt ifrån godaste studentmattips om plånboken är tom är blodpudding och snabbnudlar.

Vad är ditt första intryck av Famna som organisation?
– Jag visste inte så mycket om Famna eller idéburen välfärd generellt när jag började, men mitt första intryck var att organisationen är viktig för framtidens samhällsutveckling och att organisationen har en enorm drivkraft och vilja att hjälpa andra. Jag fick även intrycket av att civilsamhällets roll behöver växa.

Vad hoppas du uppnå med din praktik på Famna?
– Jag hoppas att få lära mig mer om civilsamhället och vad Famna driver för frågor tillsammans med sina medlemmar. Vidare hoppas jag på att få massor av praktiska erfarenheter som jag kan ta vidare in i arbetslivet och fortsätta bidra till en positiv samhällsutveckling. Jag hoppas också på att få träffa Famnas medlemmar och att få nätverka.

Jesper på LinkedIn

Senast uppdaterad 2023-02-23

Fler nyheter från Famna