Aleksandra WassoAktuellt, Medlemsnyheter, Möten och arrangemang

Nysta bjuder in till dialog

Civilsamhällets nystartsgrupp för ett nytt samhällskontrakt, Nysta, bjuder in till ett digitalt möte 15 oktober. Målet med samverkansprojektet Nysta är att bidra till ett nytt samhällskontrakt för ett Sverige post-corona med tydligare och bättre förutsättningar för civilsamhället.

– Välkommen att diskutera Nystaprojektet med oss. Öppenhet, dialog och samverkan är viktiga ledord i vårt arbete. Därför bjuder vi in till ett öppet möte där vi delar med oss av hur arbetet hittills gått, ger inblick i ett par av Nystas teman och öppnar upp för fortsatt dialog om inriktning och frågeställningar. Vi kommer att bjuda in till fler dialogmöten under det kommande året, skriver de sju värdorganisationerna Forum, KFO, Civos, Famna, Ersta Sköndal Bräcke Högskola, Idea och Giva Sverige i sin inbjudan Läs inbjudan via denna länk.

På programmet:

  • Ulrika Stuart Hamilton, generalsekreterare Famna och Charlotte Rydh, generalsekreterare Giva Sverige, hälsar välkommen och berättar kort om bakgrunden till Nysta
  • Martin Ärnlöv, generalsekreterare Röda Korset och ordförande Nysta, tillsammans med någon/några av teamledarna berättar om uppstarten av projektet
  • Frågor och diskussion

Tid och plats för mötet

Representanter för civilsamhällets alla organisationer är välkomna till mötet torsdag 15 oktober klockan 16:30-18:00. Mötet genomförs på den digitala plattformen Zoom. Ett par dagar före mötet får du som anmält dig en länk skickad till den e-post du uppger vid anmälan.

Anmälan

Mötet är kostnadsfritt. Anmäl dig via denna länk.

Vid frågor, kontakta Elsa Thomas; elsa.thomas@famna.org

Om Nysta

Nystaprojektet utgörs av sex huvudteman: 1) det demokratiska utrymmet, 2) arbetsmarknad och kompetensutveckling, 3) forskning och utveckling samt innovation, 4) digitalisering och AI, 5) civilsamhällets övergripande förutsättningar och 6) välfärd i förändring. Varje tema leds av representanter från civilsamhällesorganisationer, med teamdeltagare från många samhällssektorer.

Läs debattartikeln i DN från den 8 juli, där Nysta presenterades.

 

Senast uppdaterad 2020-10-22

Fler nyheter från Famna