Anders malmstenMedlemsnyheter, Möten och arrangemang

Nysta: Välfärd i förändring arrangerar workshoppar

Välfärd i förändring, ett av de sex fokusområdena för Nysta, Civilsamhällets nystartsgrupp för ett nytt samhällskontrakt, anordnade en första workshop 22 oktober. Målet med mötet var att genom en SWOT-analys konkretisera den idéburna sektorns särprägel för att få ett bättre underlag för att bedöma vilka faktorer som är viktiga om den idéburna sektorn ska växa.

Christer Hallerby, stående, leder diskussionen under workshoppen med Nysta-gruppen.

I workshoppen deltog verksamhetsansvariga för idéburna aktörer inom vård, omsorg och skola. Deltagandet i denna fysiska workshop var begränsat till tio personer på grund av corona-restriktionerna. Värd för mötet var Stefan Nilsson, som är direktor för Ersta diakoni och ordförande i Famnas styrelse. Ett motsvarande möte arrangeras i Göteborg om ett par veckor, med Helene Mellström, direktor för Bräcke diakoni, som värd.

Välfärd i förändring bjuder in till ytterligare en workshop i början på november – då handlar det om frivilligarbete.

Famna är värdorganisation för området Välfärd i förändring, vilket innebär att organisationen på olika sätt stöttar teamet. Det leds av Marika Markovits, senior advisor inom Stockholms Stadsmission tillsammans med Christer Hallerby, konsult i management och strategisk kommunikation.

Välkommen på digital Nysta-kickoff 13 november

Ett 80-tal intresserade deltog när Nysta i mitten av oktober anordnade ett första digitalt möte, där projektet presenterades. Fredag den 13 november välkomnar Nysta till en digital kickoff med inbjudna gäster och tematiska diskussioner klockan 08.30 till 10.00. Inbjudan och anmälningslänk läggs inom kort upp på Famnas webbplats, men notera gärna datum och tid redan nu.

Läs mer om Nysta

Du som är intresserad av att veta mer om Nysta och dess uppdrag, kan läsa via denna länk. Nysta-projektet jobbar också med att skapa en webbplats där den intresserade ska finna information om vad som händer inom de olika sakområdena, till exempel inbjudningar till workshoppar och seminarier. När webbplatsen är klar kommer vi berätta det här på webben.

Senast uppdaterad 2020-11-19

Fler nyheter från Famna