Aleksandra WassoAktuellt, Möten och arrangemang

Nysta välkomnar till digital kickoff 13 november

Här är tillfället för dig som vill veta mer om arbetet med Nysta – ett nytt samhällskontrakt för Sverige post-corona, som är i full gång. Projektets sex arbetsgrupper har börjat diskutera och konkretisera på vilket sätt civilsamhällets bidrag och roll ska se ut. Under kickoffen vill vi ge en inblick i arbetet och få in fler röster. På programmet står bland annat ett samtal med Nyamko Sabuni, partiledare (L), Ulf Kristersson, partiledare (M) och Amanda Lind, kultur- och demokratiminister (MP) med ansvar för civilsamhällesfrågorna i regeringen.

Vid kickoffen får du också möjlighet att fördjupa dig i en av arbetsgruppernas frågeställningar i en diskussion tillsammans med gruppledarna. Du väljer vilken av diskussionerna du vill delta i när du anmäler dig.

Program

8:30 Martin Ärnlöv, generalsekreterare Röda Korset och ordförande Nysta, hälsar välkommen

8:35 100 år av demokrati – och nu då…? Peter Örn, ordförande kommittén Demokratin 100 år

8:45 Gruppdiskussion tillsammans med gruppledarna inom det ämne du har valt vid anmälan (se nedan)

9:15 Gruppledarnas sammanfattning

9:30 Politisk reflektion av Nyamko Sabuni, partiledare (L), Ulf Kristersson partiledare (M) och Amanda Lind, kultur- och demokratiminister (MP)

9:55 Avrundning

10:00 Slut

Anmälan

Här kan du läsa mer om kickoffen och anmäla ditt deltagande.

Varmt välkommen till Nystas kickoff!

Det hälsar de sju värdorganisationerna Famna, Forum – idéburna organisationer med social inriktning, Arbetsgivaföreningen KFO, Civos – civilsamhällets organisationer i samverkan, Ersta Sköndal Bräcke Högskola, Arbetsgivarförbundet Idea och Giva Sverige.

Läs mer om Nysta.

Senast uppdaterad 2020-11-20

Fler nyheter från Famna