Aleksandra WassoAktuellt

Nystas resultat i efterhand

Har du hunnit med att ta del av Nystas rapport som presenterades vid en stor konferens i mitten av juni? Om inte, så oroa dig ej! Allt finns sparat.

Nystarapporten

Nystarapporten

”Nystarapporten – Civilsamhällets svar på hur vi kan stärka samhällskontraktet, demokratin och välfärden” är ett resultat och en sammanställning av de sex Nysta-teamens arbetsområden. Den innehåller över 100 förslag till förändringar som låter det svenska civilsamhället spela en ännu större roll. Här kan du läsa Nystarapporten i sin helhet.

Lanseringskonferensen

Rapporten presenterades den 18 juni vid en digital konferens med inbjudna gäster från olika samhällssektorer. Bland de medverkande fanns Ahmed Abdirahman, grundare The Global Village och Järvaveckan, Antje Jackelén, ärkebiskop Svenska Kyrkan, artisten Jason Diakité, Lena Hallengren, socialminister (S), Annie Lööf, partiledare (C), Amanda Lind, kultur- och demokratiminister (MP) och Hanna Stjärne, vd Sveriges Television. Här kan du titta på konferensen, uppdelad i tre delar:

https://www.youtube.com/watch?v=3Gp9OhiFt2c

https://www.youtube.com/watch?v=OPgcSTTK5Ss

https://www.youtube.com/watch?v=NsHRnOPRmSo

Allt om Nysta

Om du är nyfiken på allt som publicerats under Nysta-arbetet mellan hösten 2020 och försommaren 2021, så finner du det här.

Senast uppdaterad 2021-09-29

Fler nyheter från Famna