Aleksandra WassoAktuellt

Rädda Barnen startar psykologmottagningar

Nu står det klart att Famnas medlem, Rädda Barnen vinner Region Stockholms upphandling om att driva tre psykologmottagningar för små barn i regionen. Syftet är att ge tidiga insatser och förebygga psykisk ohälsa. Satsningen riktar sig mot blivande föräldrar, samt små barn som riskerar eller lever, i utsatthet.

Dotterbolaget Rädda Barnen Vård och omsorg får rätten att driva tre psykologmottagningar för blivande föräldrar och små barn 0-5 år. Mottagningarna planeras att öppna i augusti.

– Jag är väldigt glad över att Rädda Barnen får vara med och stötta nyblivna föräldrar och små barn med akuta behov. Med initiativet vill vi minska de problem vi ser i samhället med psykisk ohälsa. Att tidigt kunna identifiera och ge tidiga insatser till barn i utsatta livssituationer, förebygger problem senare i livet. Vi ser också att psykologmottagningarna kommer bli en del i Rädda Barnens redan pågående arbete med att minska barns utsatthet mot våld, försummelse och traumatiska livshändelser, säger Helena Thybell, generalsekreterare för Rädda Barnen.

Läs Rädda Barnens pressmeddelandet här.

 

Senast uppdaterad 2022-06-17

Fler nyheter från Famna