Aleksandra WassoAktuellt, Möten och arrangemang

Rädda Barnen-konferens om hedersrelaterat våld och förtryck

Rädda Barnen presenterar den nya rapporten ”Allt jag inte får göra – unga om hedersrelaterat våld och förtryck” i samband med en digital konferens den 25 mars. Medverkar gör bland andra jämställdhets- och bostadsminister Märta Stenevi (MP) och Rädda Barnens generalsekreterare Helena Thybell.

I rapporten synliggörs ungas egna röster om att leva i en hederskontext, baserat på de drygt 2 500 samtal som kommit in till den nationella stödchatten Kärleken är fri sedan den startade 2015. Rapporten belyser ungas situation och de brister som finns i stödet från samhället. Här föreslår också Rädda Barnen åtgärder för att stärka barns rättigheter för att skydda dem mot hedersrelaterat våld och förtryck.

Under konferensen delar den nationella stödchatten också med sig av erfarenheterna av sitt digitaliseringsarbete. Konferensen avslutas med en paneldebatt med politiker, tjänstemän och personer som arbetar ideellt med frågan om hedersrelaterat förtryck. Under dagen deltar bland annat ansvariga för digitaliseringen och stödchatten, Länsstyrelsen Östergötland och aktiva inom Kärleken är fri.

Konferensen pågår klockan 13.00 till 16.25 och är kostnadsfri. Anmäl dig här: https://www.netigate.se/a/s.aspx?s=962210X267094351X85998

Länken till konferensen skickas innan konferensens start.

Senast uppdaterad 2021-03-24

Fler nyheter från Famna