Åsa GunnarssonAktuellt

Räddningsmissionen i DN-artikel om idéburna skolor

Efter flera års planering öppnar Göteborgs Räddningsmission sin första grundskola till hösten i ett av Göteborgs utsatta områden, Tynnered.

Räddningsmissionen har i flera är erbjudit läxhjälp och lovaktiviteter för skolelever i utsatta områden. Men nu är Emil Mattsson, direktor för Famna-medlemmen Räddningsmissionen och tidigare rektor i en göteborgsskola, redo att ta detta arbete vidare. Det berättar han nyligen i en artikel i Dagens Nyheter som handlar om hur ideella aktörer på olika håll startar skolor i just utsatta områden.

– Vi kan inte längre bara hålla på med fritidsaktiviteter, vi måste ge oss in i välfärdens kärna. Vi vill visa att det går att förändra. Det är inte någon naturlag att skolor i utsatta områden måste misslyckas, säger Emil Mattsson i artikeln.

Håkan Wiclander, ordförande i Idéburna skolors riksförbund, menar att det är svårt för små aktörer att sig fram på skolmarknaden. I DN-artikeln säger han vidare:

– De här initiativen i utsatta områden till exempel, det är mycket modiga satsningar. De försöker göra det svåraste, det som varken det offentliga klarar eller de vinstdrivna försöker sig på. Det borde man underlätta.

Läs hela DN-artikeln här.

Senast uppdaterad 2021-04-28

Fler nyheter från Famna