Aleksandra WassoAktuellt

Ytterligare två sociala matbutiker öppnas – för de behövs!

De stigande matpriserna kommer slå hårt mot de mest utsatta. Det är en av anledningarna till att våra medlemmar Räddningsmissionen och Stockholms Stadsmission nu öppnar dörrarna till ytterligare en varsin matbutik som kombinerar ekologiskt och social hållbarhet – MatRätt och Matmissionen.

– Vi är oroliga eftersom vi vet att de människor vi möter genom Matmissionen redan har utmaningar att ha råd att äta bra, näringsriktigt och att kunna välja den mat de verkligen vill äta. Expansionen av Matmissionen är ett viktigt steg för oss att tillsammans med dagligvarubranschen dämpa och bekämpa matfattigdomen, säger Johan Rindevall, chef Matmissionen på Stockholms Stadsmission.

Dessutom skriver Räddningsmissionen att MatRätt inte bara rädda livsmedel från att bli matsvinn och bekämpa matfattigdom utan också erbjuda individuellt anpassad arbetsträning.

– Vi hjälper människor på olika sätt att finna sin väg in i arbetslivet och till ett liv i självständighet, Den absolut största och viktigaste delen i vårt jobb är att möta människor, stå kvar, hålla fast och skapa tillit. Detta gäller både i mötet med kunder och de som arbetstränar, uttrycker Ida-Lina Frisell, verksamhetschef socialt företagande på Räddningsmissionen.

Du kan läsa mer om öppningen av MatRätt här, och Matmissionen här.

Senast uppdaterad 2022-06-17

Fler nyheter från Famna