Aleksandra WassoGeneralsekreterarens blogg

Rivstart för Famna – tre nya medlemmar

Välkomna tillbaka från sommar och semester!
Nu är höstterminen i gång på riktigt.

Famnas styrelse har just sammanträtt och en mycket glädjande beslutspunkt var invalet av tre nya medlemmar. Därmed når Famna All Time High i antal medlemmar. De nya är Livendo, ett nystartat HVB-hem för flickor utanför Uppsala, Mo Gård i Finspång som bedriver bl a behandling och utbildning kring funktionsnedsättning, samt Mobilitetscenter i Göteborg som prövar ut och anpassar körutrustning för personer med funktionsnedsättning. Vid junimötet valdes också två nya medlemmar in: Ideella föreningen St Lukas i Göteborg och Intresseföreningen för personer med schizofreni och liknande psykoser i centrala Stockholm. Närmare presentationer kommer här på sajten inom kort.

Kansliet fylls också på med de sista semesterfirarna tillbaka på jobbet och två nya praktikanter: Frans Hilding, beteendevetare från Örebro universitet med inriktning på sociologi, och Felicia Lindelöw, statsvetare från Umeå universitet. Välkomna båda två!

Arbetet med Famnas årliga Tillväxtrapport är i full gång och för genomgång av alla medlemmarnas årsredovisningar tar vi hjälp av en mastersstudent  med inriktning på redovisning från Handelshögskolan i Stockholm, Linnea Guhnby. Nu har hon läst nästan 60 verksamhetsberättelser och torde snart vara den i landet som har bäst överblick hur det går för sektorn! Tillväxtrapporten publiceras i september.

I veckan kommer mer information och anmälan till Famnas stora medlemskonferens, i samarbete med KFO och Arbetsgivaralliansen, som går av stapeln 26-27 oktober i Falköping. Save the dates!

Senast uppdaterad 2016-08-26

Fler nyheter från Famna