Aleksandra WassoAktuellt

SKR-möten om LSS, äldreomsorg och covid-19

Under våren har Famna tillsammans med Vårdföretagarna, KFO och Sobona haft återkommande avstämningar med Sveriges Kommuner och Landsting (SKR) gällande covid-19 och LSS. Dessa möten fortsätter under hösten. Här diskuteras allt från problem kring skyddsutrustning och testning till vägledande information och merkostnader.

– Det är ett värdefullt sammanhang för Famna att vara med i. Vi lyfter både frågor från medlemmar och får information från SKR och Socialstyrelsen som vi vidarebefordrar tillbaka till medlemmarna. Från och med i höst kommer vi också att ta upp frågor kopplade till äldreomsorg, säger Silvia Rexinger, kvalitets- och utvecklingsansvarig och Famnas representant i mötena.

Famna har önskat att få inkludera medlemmar i detta sammanhang, och SKR har nu gett klartecken för det. När det gäller äldrefrågor deltar Charlotte Forsberg, medicinskt ansvarig sjuksköterska på Bräckes kvalitetsavdelning. När det rör LSS-frågor medverkar Magnus Schubert, verksamhetschef på Kooperativet Industrihuset.

– Vi kommer att fortsätta att göra utskick inför möten för att ge Famnas medlemmar möjlighet att inkomma med eventuella frågor man vill lyfta, säger Silvia Rexinger, som berättar att nästa möte planeras till början av september.

Eventuella frågor som rör dessa möten kan ställas till Silvia Rexinger, silvia.rexinger@famna.org

 

 

 

 

Senast uppdaterad 2020-09-24

Fler nyheter från Famna