Aleksandra WassoAktuellt

Snart börjar En vecka fri från våld

Årets upplaga av En vecka fri från våld arrangeras 23 till 29 november. Runt om i landet blir det digitala och coronasäkrade seminarier, föreläsningar och ljusmanifestationer som alla syftar till att förebygga mäns och killars våld.

Den som är intresserad av den digitala heldagskonferensen Våldsprevention 2020 – Dåtid, nutid, framtid, som går av stapeln 27 november, bör anmäla sig senast 19 november. Här bjuds på ett fullspäckat program med forskare, föreläsare och experter som delar med sig av sina tankar kring våldsprevention. Medverkande är bland andra jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP), Alán Ali, ordförande MÄN, Olga Persson, ordförande Unizon, Karen Austin, Delegationen mot Segregation, Kajsa Rietz, Novahuset, stöttar unga som utsatts för sexuella övergrepp online och IRL, Henrik Westin och Lena Berg, MÄN:s samtalsmottagning, och Ola Florin, Regeringskansliet.

Anmäl dig senast 19 november till konferensen Våldsprevention 2020 – Dåtid, nutid, framtid.

Här hittar du alla aktiviteter under En vecka fri från våld.

En vecka fri från våld är ett initiativ skapat av organisationerna Unizon och MÄN. Initiativet stöds av Sveriges Kommuner och Regioner, Jämställdhetsmyndigheten och Länsstyrelserna och arrangeras i år för femte året i rad.

 

Senast uppdaterad 2020-12-21

Fler nyheter från Famna